OKRUGLI STOL

Hrvatske tehnologije za hrvatski turizam

26.06.2014 u 16:20

Bionic
Reading

U prostorima Razvojne agencije Zagreb, u ponedjeljak 30. lipnja, s početkom u 13.00 sati održat će se Okrugli stol pod nazivom 'Hrvatske tehnologije za hrvatski turizam', kojemu je cilj razmotriti perspektivu domaćeg turizma kroz prizmu inovativnog razvoja i tehnologija.

Cilj Okruglog stola je predstaviti važnim dionicima iz turističkog sektora proizvode i usluge tvrtki iz Tehnološkog parka Zagreb koje su dobitnice domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja na prestižnim sajmovima inovacija.

Većina djeluje i na međunarodnom tržištu radeći za međunarodne klijente. Razvijaju inovativne proizvode za turistički sektor, od mobilnih aplikacija do nagrađenih i patentiranih inovacija.

Na okruglom stolu 'Hrvatske inovativne tehnologije za hrvatski turizam', stručnjacima sudionicima bi svoje koncepte vizije i ideje poboljšanja turističke ponude predstavile sljedeće tvrtke Tehnološkog parka:

Mobilne aplikacije – Mario Žderić
SED panorama – Stjepan Matijević
Bioinventa – Domagoj Šarić
Pinecone – Joško Aničić

Aktualne teme o kojima će se raspravljati:
Može li hrvatska tehnologija biti ravnopravan čimbenik u stvaranju turističkog proizvoda? Može li hrvatski proizvod međunarodno priznat, dobiti potrebnu pažnju domaćih medija i struke? Na koji način odgovoriti potrebama rastućih trendova turističkog proizvoda, turističke tehnologije ili kreativne promocije da se tvrtka ili pojedina turistička zajednica izdvoji ponudom uz pomoć domaćih inovativnih tvrtki?

Gosti okruglog stola bit će stručnjaci iz javnog i privatnog sektora koji će se upoznati i informirati o hrvatskim inovativnim tehnologijama i nagrađenim proizvodima inovatora iz Tehnološkog parka Zagreb.

Događanju će tako nazočiti predstavnici županijskih turističkih zajednica Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke te Zagrebačke županije, a od privatnih tvrtki predstavnici Termi Tuhelj i Dubrovačkih Vrtova Sunca, kao i predstavnici turističkog portala i news portala.