TVORAC MGS-A NA ODLASKU

Hideo Kojima i Konami se razlaze?

22.03.2015 u 09:49

Bionic
Reading

Izgleda da tvorac legendarnog akcijsko-šuljačkog naslova Metal Gear Solid ima velikih problema s distributerom

Napetosti između kreativaca i firmi koje ih upošljavaju relativno su česta pojava, pogotovo kada kreativci vrijede tvrtkama toliko da ih drže na platnoj listi mada bi im najradije dali otkaz. Jedan od takvih kreativaca definitivno je genijalni Hideo Kojima, tvorac legendarnog serijala Metal Gear. Nažalost, izgleda da su tenzije između Kojime i Konamija postale toliko naglašene da je u pitanje dovedena njihova kompletna suradnja.

U posljednje vrijeme, naime, inajderi iz Konamija tvrde kako se Kojima već neko vrijeme priprema dići sidro i odšetati iz firme te kako to definitivno nije odgovaralo šefovima. Kao najbolja potvrda ovome svjedoči misteriozni tweet u kojem franšiza Metal Gear mijenja domenu na twitteru iz dosad poznatog Kojima Productionsa u nešto trunčicu drukčije.


Stvari su se, izgleda, od tog trenutka prilično zahuktale. Konami je danas krenuo u, pazite ovo, brisanje Kojime iz povijesti kompanije. Dakle, više ga ne možete pronaći ni na jednom proizvodu unutar Metal Geara, čemu možete posvjedočiti pogledate li Konamijev katalog. Powerupgaming.co.uk objavio je usporednu sliku dosadašnjih i novih postera za neke MGS naslove, pa bacite pogled.

Uglavnom, stvari se ne čine dobro. Realno, postoji mala šansa da se radi o još jednom marketinškom triku, makar mnogi tvrde kako Kojima Productionse Konami odnedavno tretira vanjske suradnike - što uopće nije dobar znak. Znajući Kojimu, on je puno puta obmanuo javnost još bizarnijim varkama pa ako ništa drugo - možemo se nadati kako je ovaj fijasko samo jedna od njih. U slučaju da je razlaz između autora i Konamija stvaran, veliko je pitanje što će se desiti s novim nastavkom Silent Hilla koji je iz dostupnog P. T. dema pokazao itekakav potencijal.

izvor: Powerupgaming