NATJEČAJ

HAKOM traži nove aplikacije za djecu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 12.09.2013 18:09
  • Objavljeno 12.09.2013 u 18:09
djeca kompjuter

djeca kompjuter

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Regulatorna agencija raspisala je natječaj za tri aplikacije za zdravstvo i obrazovanje, prvenstveno namijenjene djeci. Rok za ponude je 22. listopada

HAKOM je raspisao novo javno nadmetanje za izradu aplikacija u sklopu vlastitog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.

Natječaj za realizaciju odabranih ideja treći je u nizu od početka godine, a predstavlja jednu od faza projekta izrade aplikacija, koje će doprinijeti bržem razvoju širokopojasnog ekosustava - širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala.

Dosad je HAKOM pokrenuo izradu deset različitih internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlada usluga nakon provedena dva javna nadmetanja u prvoj polovici godine, a završetak i isporuka aplikacija se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

Posebnost ovog trećeg kruga je da će se realizirati tri ideje prvenstveno namijenjene djeci:

Projekt osobni terapeut sustav je za pomoć u sklopu zdravstvene skrbi. Cilj je osigurati alat za individualan pristup svakom pacijentu, a prednost sustava je omogućavanje provedbe rehabilitacijskog programa i izvan specijaliziranih zdravstvenih institucija, primjerice u samim domovima pacijenata koji su opremljeni sustavom.

Mobilna aplikacija za korištenje e-udžbenika/e-knjiga namijenjena je mobilnim uređajima za čitanje e-udžbenika koja će ponuditi više funkcionalnosti od trenutno dostupnih e-čitača, koji su najčešće prilagođeni za čitanje tekstualnih e-knjiga. Naročito će biti korisna u sredinama koje nemaju knjižnice.

Webinar - nadogradnja postojeće platforme sustav je namijenjen djeci školske dobi za edukaciju o korištenju internetskih tehnologija. Sustav omogućuje izvođenje predavanja u stvarnom vremenu s interakcijom predavača i učenika te arhiviranje svakog webinara.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe - tijela državne uprave, lokalne zajednice, obrazovne i istraživačke institucije, privatna i javna poduzeća, neprofitne organizacije te građane.

Krajnji rok za dostavu ponuda je 22. listopada 2013. Sve dodatne informacije naći ćete putem HAKOM-ovih internetskih stranica

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi