JAVITE SE

HAKOM traži aplikacije za oglašavanje i obrazovanje

11.12.2013 u 13:56

Bionic
Reading

HAKOM je objavio peto javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. S realizacijom preostalih se nastavlja do kraja ove i tijekom iduće godine

Izrada aplikacija je dio Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njihovom realizacijom želi se potaknuti razvoj širokopojasnog ekosustava u ruralnim područjima.

Te će internetske aplikacije moći koristiti svi zainteresirani građani, bez obzira na područje na kojem žive.

Peti ciklus realizacije prikupljenih ideja za korisne aplikacije je ujedno pretposljednji u ovoj godini, a i u 2014. HAKOM namjerava nastaviti sa svojim programom realizirajući preostale ideje odabrane nakon provedenih javnih poziva.

Natječaj je objavljen za izradu sljedećih dviju aplikacija:

Internetsko oglašavanje za osobe s invaliditetom - aplikacija zamišljena s ciljem uspostave besplatnog oglasnog prostora za osobe s invaliditetom, prvenstveno s područja posebne državne skrbi, brdsko-planinskih područja i otoka, kako bi lakše plasirali svoje proizvode i usluge.

Putem aplikacije namjerava se omogućiti veće uključivanje osoba s invaliditetom u informatičko društvo te na taj način poticati samozapošljavanje.

Edukacija nastavnika u školama - aplikacija namijenjena organizaciji edukacije nastavnika u školama i ustanovama koje se bave prijenosom znanja iz osnova informatičke i digitalne pismenosti.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 8. siječnja 2014

Više informacija potražite na HAKOM-ovim internetskim stranicama