HTJELI - NE HTJELI

Gotovo sigurno imate Google+. Evo kako ga izbrisati

24.06.2014 u 07:02

Bionic
Reading

Htjeli vi to ili ne, šanse su da već imate Google+ račun. Ova 'druga najveća' društvena mreža na svijetu je žrtva Googleove politike da silom ujedini sve postojeće servise koje korisnici svakodnevno imaju u planu. Google+ profil se automatski stvara na svakom koraku novog pristupa nekom od kompanijinih servisa, a nedavno je mreža dobila milijune korisnika zahvaljujući brutalnoj integriranosti s YouTubeom

Srećom, G+ se može ukloniti. Za početak treba otići na korisnički Google račun. Kliknite na vašu profilnu ikonicu na gornjem desnom dijelu ekrana te nakon toga kliknite na Account link, koji se nalazi odmah pored Privacy linka.

Ono što vas zanima u novom prikazu jest link na Data tools. Tamo možete preuzeti podatke vezane uz vaš korisnički račun, pristupiti drugim informacijama i sl., no ono što vas zanima jest Account management opcija, unutar koje stoji link 'Delete Google+ profile and features'. Nakon klika otvorit će se stranica s informacijama da će brisanjem vašeg Google+ profila biti uklonjeni krugovi, +1 oznake, komentari i drugo. Imajte na umu da će vas ova opcija koštati komentiranja na YouTubeu, no sve vezano uz vaš Gmail bi trebalo ostati netaknuto.


Nakon što ste izlistali sve informacije, dovoljno je označiti 'Required' polje i kliknuti na 'Remove selected services'.