IZGLEDA JOŠ BIZARNIJE

Googleovim naočalama ćemo upravljati i mislima

11.07.2014 u 05:57

Bionic
Reading

MindRDR je prva aplikacija na svijetu namijenjena kontroliranju Google Glass gadgeta samo mislima. Posrijedi je besplatan i open source uradak londonskog studija This Place koji spaja Neurosky EEG biosenzor s Glassom, a omogućava snimanje fotografija i podjelu istih na društvene mreže korištenjem samo moždanih valova. Zvuči nevjerojatno?

Googleovim Glass gadgetom je moguće upravljati glasom i dodirom po posebnoj bočnoj površini okvira, no radnje će u budućnosti biti moguće obavljati i mislima, zahvaljujući trudu iz studija This Place. Tim je razvio posebnu aplikaciju MindRDR, a kojom je uz samo 'par misli' moguće odrađivati neke od sitnica vezanih uz Glass. Jedini pravi nedostatak je potreba za korištenjem dodatnog hardvera te dobiveni izgled...

Sreća u svemu je da je Neurosky EEG senzor cijenom kudikamo pristupačniji i od samog Glassa (kakvih 70 britanskih funti) pa to ne predstavlja posebnu prepreku - ne računa li se poseban kibernetički izgled svega toga na glavi. Senzor MindWave mjeri samo četiri od mogućih 18 parametara, što mu dosta ograničava funkcionalnost, a zahvaljujući otvorenosti aplikacije, čini se kako će se u budućnosti mislima moći napraviti još više toga s Glass gadgetom:

Google Glassom će se moći upravljati i mislima