READER PLAY

Google želi RSS učiniti zabavnim

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 11.03.2010 15:30
  • Objavljeno 11.03.2010 u 13:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Google je zaključio da ljudi ne koriste njihovu uslugu pregledavanja RSS kanala jer nije dovoljno zabavna i zahtijeva konfiguraciju, pa su odlučili učiniti je jednostavnijom za korištenje

Rješenje za taj problem Google vidi u Reader Play usluzi. Radi se o modifikaciji prezentacije RSS kanala s naglaskom na prikazivanju multimedijalni sadržaja u prvom planu, a tek onda teksta. Svaka vijest danas ima barem fotografiju, a većina i videozapis, dok se neke sastoje samo od slika i videoisječaka.

Reader Play sadržaje prezentira slikom ili videoisječkom preko cijelog ekrana, a prije toga ne zahtijeva nikakvu konfiguraciju. Sadržaji se pokazuju prema dostupnosti na Googleovim serverima i čak nije potrebno biti prijavljen na Google sa svojim korisničkim imenom. Prijava nudi nove mogućnosti. Korisnik može obilježiti kakve sadržaje voli, a Google će to pamtiti te prikaze vijesti u budućnosti temeljiti na prikupljenim informacijama. S vremenom bi Reader Play usluga trebala biti sve kvalitetnija u prezentiranju sadržaja po volji korisnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi