NOVI DODACI

Google upozorava na sumnjivu aktivnost u Gmailu

25.03.2010 u 08:54

Bionic
Reading

Kompanija je tijekom jučerašnjeg dana polako započela s uvođenjem nove mogućnosti servisa e-pošte Gmail, a koji će korisnike izvijestiti o sumnjivim aktivnostima unutar njihova računa

Korisnici servisa Gmail i dosad su mogli vidjeti zapis posljednje prijave na servis, no stavka se prikazivala na dnu stranice i mnogi je nikada nisu ni primijetili. U Gmailu su odlučili da trebaju otići još jedan korak dalje i svaku sumnjivu aktivnost odsad će korisnicima servirati na vrhu stranice u vidu upozorenja označenog crvenom bojom.

Računima sa sumnjivom aktivnošću Google će ispisati poruku sadržaja 'Warning: we believe your account was recently accesed from:', uz prikaz zemlje iz koje se pristupalo računu. Priložena poveznica odvodi korisnika na detalje o pristupu njegovom računu.

Prema navodima na službenom blogu, pod sumnjivom aktivnošću prvenstveno se smatra prijavljivanje u sustav iz jedne zemlje te nakon nekoliko minuta prijavljivanje iz neke s drugog kraja svijeta ili ako se primijeti da korisnik s jednom IP adresom pristupa različitim računima na Gmailu te im mijenja zaporke.