ZA VODITELJA

Google ugrabio veterana industrije za autonomna vozila

15.09.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Google je upravo ugrabio novog lidera za svoj odjel zadužen za razvoj autonomnih automobila. Bez posebnog iznenađenja, u pitanju je veteran automobilske industrije, John Krafcik, koji je radio u Fordu i bio čelnikom proizvođača Hyunadi u SAD-u

Krafcik je u priopćenju izjavio kako je posebno sretan što će imati priliku raditi s Googleom na njihovim tehnologijama koje mogu spasiti tisuće života, pri tom osiguravajući bolju mobilnost i manje briga u vožnji za milijune ljudi.

Prema analitičarima u industriji, ovim potezom Google je signalizirao kako planiraju istinske komercijalne težnje za svoj projekt autonomnih vozila. IT div iz Mountain Viewa je svoj projekt za vozila pokrenuo oko 2009. godine, a prva vozila bi se na cesti mogla vidjeti negdje oko 2020., kada se zaključi veći dio testiranja. Neovisno o tome, Google bez zadrške navodi kako su tehnologije u pitanju još uvijek u vrlo ranim danima svog postojanja. Istovremeno se naglašava kako je riječ tek o 'jednostavnoj pripremi za budućnost prometa', u čemu riječ želi imati sve više poznatih proizvođača automobila.