PRVI PUT ZA ANDROID

Google treba hakere, evo koliko je spreman platiti

23.10.2017 u 15:24

Bionic
Reading

Div iz Mountain Viewa objavio je novi natječaj kojim novčano nagrađuje lovce na sigurnosne propuste u aplikacijama za operativni sustav Android

Google je dosad nagrađivao programere, istraživače i druge koji su pronalazili sigurnosne propuste u web odredištima kojima upravlja i njegovim operativnim sustavima.

Novi natječaj fokusirat će se na najpopularnije aplikacije vanjskih dobavljača za Android. Svi koji pronađu propuste o tome će obavijestiti razvojne programere i surađivati s njima prije no što će otkriće moći prijaviti na platformi HackerOne i pokupiti nagradu.

Nagrada iznosi tisuću američkih dolara, ali Google ju neće isplatiti za bilo koju aplikaciju punu spama i zlonamjernog softvera, kakvih je u njegovoj trgovini online Play napretek. Natječaj se zasad odnosi samo na aplikacije Dropbox, Duolingo, Line, Snapchat, Tinder, Alibaba, Mail.ru i Headspace. 

U planu je proširenje na druge proizvođače aplikacija, pod uvjetom da budu spremni zakrpati pronađene sigurnosne propuste, piše Engadget.

  • +5
Najpoznatiji hakeri svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia