ZLOČESTI POTEZI

Google spriječavao Motorolu da izradi 'ubojicu iPhonea'

18.03.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Google je konstantno onemogućavao Motoroli da izradi uređaj koji bi konkurirao najvišem tržišnom segmentu te tako spojio ova dva branda na novoj razini, prenosi ITProPortal. U konačnici, dok su neki uspoređivali perjanicu Moto X s iPhoneom, ona je bila sve - samo ne 'ubojica iPhonea'

ITProPortal prenosi izvješće The Informationa, u kojem stoji da je Larry Page bio jedan onih koji nisu bili oduševljeni partnerstvom s Motorolom. Jedna od najvećih briga je bila, lako je za pogoditi, ne ugroziti partnerstva s kompanijama koje su Android podigle na nevjerojatne razine (uglavnom Samsung). To je značilo raditi i na štetu Motorole koju su u kompaniji kupili radi patenata.


Motorolini šefovi su se navodno na sastancima s Pageom stalno žalili na nedostatak pažnje posvećen razvoju i podršci njihovih uređaja. Page je bio neodlučan zbližiti Motorola mobitele i Google brand na višoj razini, ali je onemogućavao Motorolinim ljudima da rade s odjelom zaduženim za razvoj Androida. Motorolini zaposlenici su imali pristup samo odjelima za YouTube i Google+, saznaje The Information.

Motorolin uređaj Moto X je bio tek dio sna o potpuno integriranom i dizajniranom uređaju kakvog su željeli inženjeri i šefovi ove kompanije, koju je nedavno otkupio Lenovo. Hoće li s Kinezima biti bolje sreće, trebalo bi se saznati već ovu godinu.