ZBOGOM PROPUSTIMA

Google se ostavlja Windowsa i prelazi na Mac i Linux

01.06.2010 u 09:46

Bionic
Reading

Tabor internetskog diva odlučio je povući zanimljiv potez, a koji se definitivno neće svidjeti Microsoftu. Naime, Google sugerira svojim djelatnicima da svoje Windowse zamijene računalima Mac ili Linux, dok novim djelatnicima uopće neće ponuditi mogućnost korištenja Windowsa

Ako je vjerovati napisima u Financial Timesu, zbog sve češćih sigurnosnih problema računala koja se služe operativnim sustavom Windows, a što je tijekom siječnja na svojoj koži osjetio i Google, kompanija je odlučila svoja računala prebaciti na alternativne sustave. Djelatnici Googlea mogu odabrati žele li koristiti Mac OS ili neku od distribucija Linuxa.

Da podsjetimo, tijekom siječnja kineski hakeri iskoristili su sigurnosne propuste u Windowsima kako bi napali Googleove poslužitelje u Kini, što je kompaniji donijelo značajne probleme u radu.

Jednako tako, Google će, kada jednom završi svoj operativni sustav Chrome OS, djelatnicima sugerirati da koriste upravo njega, no za to će se trebati još neko vrijeme pričekati.

Kako bilo, Google i Microsoft ratuju na nekoliko frontova poput tržišta web pretraživanja i webmaila, a sada se stvari zahuktavaju i na frontu operativnih sustava.