LEGALIZIRAJTE LJUBAV

Google se bori za prava homoseksualaca

09.07.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Cilj nove kampanje globalne korporacije je promicati prava homoseksualnih i transrodnih osoba te boriti se protiv diskriminacije na radnom mjestu

Google je pojačao svoje sudjelovanje u borbi za prava homoseksualaca.


Nova kampanja se zove 'Legalize Love' (Legalizirajte ljubav) i usredotočit će se na zemlje poput Singapura, gdje su pojedine homoseksualne aktivnosti zabranjene zakonom, i Poljske, koja ne priznaje pravno istospolne brakove. U potonju kategoriju pripada i Hrvatska.

Kako je rekao Mark Palmer-Edgecumbe, jedan od Googleovih direktora, cilj je da se homoseksualni i transrodni zaposlenici i zaposlenice te tvrtke izvan ureda osjećaju kao i u njemu, bez obzira gdje se nalazili, prenosi CNN. Ambiciozan cilj, nema što.

Kako bi ga ostvarili, u Googleu će nastojati razvijati savezništva s lokalnim kompanijama te podržavati rad nevladinih udruga i sličnih organizacija. Kao partneri su se već priključili Citigroup i Ernst & Young.

Kampanja bi trebala poslužiti kao okvir podrške već postojećim aktivističkim inicijativama Googleovih zaposlenika diljem svijeta. Bit će usmjerena uglavnom na dijelove Azije i Europe. Promovirat će sigurnije uvjete poslovanja i življenja za osobe homoseksualnog usmjerenja te se baviti problemima vezanim uz ljudska prava i diskriminaciju na radnom mjestu.

Skupine boraca za prava homoseksualaca često hvale Google zbog politika koje provodi u svojim uredima, a koje između ostalog uključuju pune povlastice za istospolne parove. Uvršten je na popis najboljih radnih mjesta organizacije Human Rights Campaign.