STREET VIEW

Google nas vodi na putovanje kroz vrijeme

27.04.2014 u 18:21

Bionic
Reading

Google će korisnicima svojih kartografskih rješenja, a posebno segmenta vezanog za Street View omogućiti pogled u prošlost. Zahvaljujući novoj mogućnosti, bit će moguće vidjeti kako su se neka mjesta mijenjala kroz godine, što će u konačnici predstavljati svojevrsnu vremensku kapsulu

Street View projekt ne prestaje s radom, a u plodovima toga rada mogu uživati milijuni internauta. Kako bi sve i službeno počelo, Google je iskoristio snimljene materijale za Street View koji sežu sve do 2007. godine i pružio mogućnost 'povijesnog pregleda'.


Tako je primjerice moguće vidjeti 'rast' Freedom Towera u New York Cityju ili neke druge poznatije strukture. Moguće je iskusiti i različita godišnja doba na određenim područjima, a jednako tako se može vidjeti i rekonstrukcija određenih područja nakon što su bila pogođena prirodnim katastrofama.

'Zaboravite na vožnju pri 88 milja na sat u DeLoreanu - možete ostati gdje jeste i iskoristiti Google Maps za virtualno istraživanje svijeta kakav je on sada - i kakav je on bio. Sretno putovanje (kroz vrijeme)!', stoji na službenom blogu kojeg je napisao Vinay Shet, kompanijin proizvodni menadžer za Street View.