RAT DIVOVA

Google namjerno blokira Mape za Windows Phone

07.01.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Google je blokirao pristup Google Mapsu s uređaja Windows Phone pod izlikom 'poboljšanja usluge za korisnike Internet Explorera', no čini se kako je to samo još jedna bitka u ratu između Googlea i Microsofta

Korisnici Windows Phonea nikako da dođu na zelenu granu s Googleom.

Nakon problema s YouTube aplikacijom, odnosno Googleovim blokiranjem razvoja te aplikacije za Windows Phone, pojavio se novi problem.

Google je blokirao pristup svom Google Mapsu s Windows Phonea, javlja NDTV

'Mobilna web verzija Google Maps optimizirana je za WebKit preglednike poput Chromea i Safarija. No, kako Internet Explorer nije WebKit preglednik, uređaji Windows Phone ne mogu pristupiti Google Mapsu za mobilni web', priopćili su iz Googlea nakon brojnih upita korisnika.

Zanimljivo je da istovremeno korisnici nisu imali problem u pristupanju Google Mapsu s uređaja koji koriste Windows 8.

Također, pojedini korisnici su otkrili da ukoliko promijene ime svog uređaja iz Windows Phone u nešto drugo, mogu bez problema pristupiti Google Mapsu za mobilni web.

U kasnijoj izjavi Google se pravdao da je blokirao korisnike Windows Phonea koji koriste Internet Explorer kako bi 'poboljšao Google Maps za taj preglednik'.

No skeptici ističu kako je vjerojatnije da je ovo samo još jedan potez u sukobu Googlea i Microsofta.

Naime, Google je nedavno objavio kako Gmail više neće podržavati Exchange ActiveSync, što znači da korisnici Windows Phonea više neće moći koristiti Gmail na svojim uređajima.

Što je sljedeće u 'ratu divova'?