GOOGLE ME

Google će predstaviti svoju inačicu Facebooka?

28.06.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Inače ne vjerujemo internetskim glasinama, no ponekad neka od njih zvuči prilično vjerojatno. Upravo je takva stvar s ovom, u kojoj Google planira predstaviti svoju inačicu servisa nalik Facebooku

Vijest o Googleovim planovima tijekom jučerašnjeg dana objavio je Kevin Rose, internetski poduzetnik i osnivač megapopularnog servisa Digg. Rose je na svom računu na Twitteru naveo 'vrlo pouzdan izvor koji mu je dojavio da će Google uskoro predstaviti Google Me, konkurentni servis Facebooku'.

Na prvu bismo pomislili da se radi o još jednoj u nizu glasina kakve na internetu svakoga dana  osvanu, no ova je prilično vjerojatna.

Naime, Google već sada posjeduje razne servise koji svaki za sebe nude neke od funkcionalnosti Facebooka. Ono što mu nedostaje jedinstveno je mjesto gdje bi ih sve ujedinio, a upravo to trebao bi donijeti Google Me. Ipak, konkurirati Facebooku nije jednostavno, pogotovo kada znamo podatak da se broj korisnika, prema nekim procjenama, popeo na 500.000 milijuna, a da će tijekom 2012. dostići brojku od milijardu korisnika.

Bilo kako bilo ,sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj situacije te vas o svemu pravodobno izvijestiti.