VARANJE ONLINE

Gmail srušio šefa CIA-e

12.11.2012 u 12:19

Bionic
Reading

FBI-jeva istraga o hakiranoj privatnoj e-mail adresi šefa CIA-e rezultirala je neočekivanim otkrićem - još je jedan američki dužnosnik morao odstupiti zbog aktivnosti u spavaćoj sobi

Skandal koji je u SAD-u rezultirao odlaskom odlikovanog generala Davida Petraeusa s mjesta šefa CIA-e otkriven je zbog Gmaila.

Iako je Petraeus tehnički otišao jer je otkrivena njegova izvanbračna afera, činjenica je da ga je otkrila e-mail poruka, piše PCMag

Cijeli je slučaj započeo kada je FBI počeo istraživati Petraeusovu privatnu adresu zbog sumnje da je netko neovlašteno upao u njegov račun.

Agenti su nevino otvorili Petraeusov Gmail račun i nabasali na 'nježne' poruke između šefa CIA-e i dotične Paule Broadwell.

U tom je trenutku istraga o potencijalno hakiranom računu pala u drugi plan.

Naime, prvi čovjek Amerike odgovoran za sve njene 'prljave tajne' i sam je skrivao jednu.

Iako Bijela kuća ima dovoljno iskustva s 'nestašnim' dužnosnicima (dovoljno je samo prisjetiti se Billa Clintona i Monice Lewinsky), Petraeusova indiskrecija stajala ga je posla.

Ne toliko zbog činjenice da je varao ženu, već zato što se time izložio mogućoj ucjeni.

Na stranu prevarena supruga i ljuta djevojka, ali Ameriku brine što bi bilo da je neki Kinez ili taliban saznao za Petraeusove 'aktivnosti'?

Inače, FBI tvrdi da je Amerika sigurna i da Petraeus nije ugrozio nacionalnu sigurnost. Samo svoj položaj, brak, ugled...