NOVI IZDAVAČ

Gigantic više nije ekskluziva za Windowse 10

17.05.2016 u 12:47

Bionic
Reading

Nezavisni razvojni tim Motiga 2014. objavio je rad na mobi Gigantic. 2015. je u suradnji s Microsoftom igru pretvorio u ekskluzivu za Windowse 10 i Xbox One. Stjecajem okolnosti, danas gledamo prema kineskom Perfect Worldu koji želi da igru zaigra malo više igrača

Motiga i Perfect World potpisali su ugovor koji osim velike količine fondova nužnih za završavanje projekta developeru daju i širi spektar platformi. Gigantic će tako biti dostupan na Windowsima 10, Windowsima 8, Windowsima 7 i Xboxu One. Zbog čega se ovo desilo?

Ako malo premotamo traku, sjetit ćemo se prve zatvorene bete za Windowse 10 nakon koje je Motiga reducirala broj zaposlenih te odgodila izlazak igre. Poslije niza rezova i preinaka u igri, razvojni tim stupio je u kontakt s velikim izdavačem koji je pronašao inspiraciju u ovoj Mobi te stvar odlučio progurati na tržište.

'Ovo partnerstvo velik je korak za Motigu, a omogućuje nam da nastavimo raditi na dovršavanju vizije koju je tim imao za Gigantic - veliku kompetitivnu videoigru. Štoviše, ovo partnerstvo ubrzalo je razvoj davši nam prijeko potrebne resurse potrebne za kvalitetan razvoj igre.'

Chris Chung, suosnivač MotigeCitat

U Giganticu igrači sudjeluju u timskim borbama pet na pet, a u sukobu im pomaže divovski 'Guardian'. Kako je sve to trebalo izgledati, pogledajte u foršpanu.

Gigantic trailer