TIHI ODLAZAK

Gasi se podrška i za Office 2003

26.03.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Microsoft nas je u više navrata upozorio kako će s 8. travnjem prestati podržavati i izdavati nadogradnje za Windows XP. No, to neće biti jedini poznati softverski proizvod kojem će se to dogoditi

Od istog datuma zakrpe će prestati dobivati i Office 2003. Objavili su to na službenom Microsoftovu blogu i popratili šaljivom infografikom u kojoj pokazuju koliko se svijet računala promijenio od kolovoza 2003. godine, kada je taj softverski paket pušten u opticaj.


Htjeli bi, naravno, da se prebacimo na plaćenu uslugu Office 365, pa nas mame time što, kako kažu, više nikad nećemo morati brinuti o zastarjelom softveru, instalacijama sigurnosnih elemenata ili kupiti CD s instalacijskim kodom - zato što će Office 365 uvijek biti nadograđen na najnovije izdanje, opremljen s ugrađenim sigurnosnim alatima i moguće će ga biti kupiti online.

Broj korisnika XP-a moguće je procijeniti po tome koliko je web odredišta posjećeno pomoću računala koja koriste taj operativni sustav. Nema konkretnih preciznih brojki koje bi pokazale koliko korisnika paketa Office 2003 još ima na svijetu, piše Neowin.

Vjerujemo kako ih nije malo.

Nekad i sad, kako to vidi Microsoft