SLUŠALICE

[FOTO/VIDEO] Napokon su stigle: Ovo je sve što trebate znati o AirPodsima treće generacije

19.10.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Najnovija verzija popularnih slušalica donosi nekoliko noviteta, kao i prepoznatljiv dizajn njihovih skupljih rođaka

Nakon hrpe najava i još većeg broja špekulacija o konačnom dizajnu, Apple je 18. listopada napokon predstavio najnoviju verziju slušalica AirPods. Treća generacija popularnih bežičnih slušalica tako dolazi sa prepoznatljivim dizajnom AirPodsa pro, samo uz nižu cijenu, nekoliko bitnih razlika i kolekciju značajki koje bi svaki potencijalni kupac trebao znati.

Dizajn

AirPods treće generacije izgledaju vrlo slično AirPodsima Pro, uz jednu bitnu razliku - riječ je o slušalicama otvorenog tipa koje ne dolaze sa gumenim čepićima. Slušalice, prema tome, ne dolaze sa aktivnim suzbijanjem buke te umjesto toga vrše sličnu funkciju kao 'standardni' AirPodsi.

Nadalje, dodirne komande zamijenjene su sa senzorom na pritisak, a cijeli uređaj (izuzmemo li kutijicu za punjenje) otporan je na vodu i znoj. Konačno, riječ je o manjem uređaju koji se u kutijicu smješta sa ugodnim klikom magneta.

  • +4
Apple AirPods treće generacije Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Zvuk

AirPods treće generacije dolaze sa čipom H1 kojeg možemo pronaći u AirPodsima Pro. Slušalice imaju mikrofon na vanjskom rubu koji suzbija zvuk vjetra te olakšava FaceTime pozive. AirPodsi treće generacije također podržavaju Dolby Atmos i od nedavno dostupnu značajku 'prostornog zvuka'.

Što se kvalitete zvuka tiče, očekujemo kakvoću sličnu onoj originalnih AirPodsa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

Baterija

Najnovija verzija AirPodsa dolazi s nekoliko bitnih beneficija - baterija im zbog manjka ANC-a traje dulje, mogu dobiti sat vremena svirke za svega par minuta u kutiji, dok se sama kutija za napajanje može puniti putem žice, Qi punjača ili magnetski pomoću punjača MagSafe.

Cijena i dostupnost

Nove slušalice AirPods treće generacije bit će dostupne od otprilike sljedećeg tjedna, a cijena će im iznositi 179 dolara, što kod nas znači oko 1700 kuna.