CIJENA? PRAVA SITNICA

[FOTO] Samo za najveće fanove: Ova Star Wars poslastica iz Lega ima preko 6.500 dijelova i zauzima cijeli stol

10.11.2021 u 12:24

Bionic
Reading

Legova najnovija replika tenka AT-AT iz Zvjezdanih ratova košta 800 eura i dovoljno je velika da zaokupira vaš cijeli prosinac

Lego je službeno najavio najnoviji set kockica temeljen na popularnim Zvjezdanim ratovima. Riječ je o replici tenka AT-AT koja se sastoji od 6.785 dijelova i košta 800 dolara.

Ova masivna skulptura, na ničije iznenađenje, spada u seriju Lego Ultimate Collector namjenjenu najvećim kolekcionarima te koja nudi vrlo skupe replike klasičnih letjelica i vozila iz svijeta Zvjezdanih ratova - poput nedavno izdane topovnjače Republic Gunship i robota R2-D2.

Premda je kompanija već na nekoliko navrata izbacila AT-AT setove, ovo je definitivno najveći i najluksuzniji. U paketu se nalaze dijelovi za sastavljanje 62 centimetra visoke i 69 centimetara duge replike s podesivim nogama i odstranjivim bočnim pločama (koje razotkrivaju unutrašnjost vozila).

Transporter trupa također prenosi imperijalnu legiju, kao i Lukea Skywalkera koji na užetu visi ispod tenka. Set, piše Verge, u sebe može strpati četrdeset figurica, uključujući do četiri lebdeća motora i top. Kako bi zadovoljila fanove koji su za ovakvo što spremni iskeširati 5.199 kuna, skulptura dolazi sa 'podesivim nogama i glavom, otvorivim izlazima, topovima s realističnim kretnjama cijevi, rotirajućim topovima, otvorom za ispuštanje bombi i kukom na koju se može uhvatiti Luke Skywalker'.

  • +11
Lego UCS AT-AT Izvor: Promo fotografije / Autor: Lego

Tim rečeno, premda divovski AT-AT zbilja izgleda super, on i dalje ne dolazi blizu jednako skupom Millenium Falconu koji, usput, dolazi u više dijelova, ima više figura te je puno popularniji među fanovima.

Najnoviji Lego UCS AT-AT u prodaju stiže 26. studenog i to putem službenog dućana Lego.