KONAČNO - GAMEPLAY!

Foršpan za novi Quantum Break jednostavno obara s nogu

14.08.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Remedy je na GamesComu napokon prikazao gameplay scene iz novog intrigantnog naslova koji mnogi nazivaju mješavinom Matrixa, Inceptiona i – Maxa Paynea

Čim pogledate prve scene novog trailera za Quantum Break, bit će vam jasno iz kojeg studija dolazi. Protagonist opet nosi vrlo specifičnu jaknu, baš kao što su to nosili i Max Payne i Alan Wake, druga dva Remedyjeva protagonista. Ono što Quantum Break izdvaja od konkurencije definitivno je TV serija koja se snima i kojom će biti povezani dijelovi igre.

Igrač će u igri preuzeti ulogu Jacka Joycea Beth Wilder ili pak Paula Serenea, glavnog antagonista u igri. Serene danas vodi zloglasnu tvrtku 'Monarch' koja se bavi razvojem tehnologije za putovanje kroz vrijeme, a Joyce i Serene nekada su bili najbolji prijatelji. Radnja igre smještena je određeno razdoblje nakon eksperimentalnog putovanja kroz vrijeme koje je pošlo u krivom smjeru i zbog kojega je svijet ostao fragmentiran, a vrijeme se ponekad, samo od sebe, može – srušiti.


Tri spomenuta lika bila su prisutna eksperimentu i zbog toga danas imaju posebne moći za manipulaciju vremenom. Manipulacijom vremena igrač zapravo odlučuje koji mu je sljedeći korak i na koji će način to utjecati na daljnji rasplet stvari. Kako bi cijela ova priča s putovanjem kroz vrijeme bila što uvjerljivija, Remedy je čak angažirao i fizičara koji radi na CERN-u i predaje na nekoliko fakulteta.

Tu u priču dolazi već spominjana TV serija koja će biti snimana u nekoliko verzija, a igrač će uvijek pogledati onu koja se poklapa s odlukama koje je donio unutar igre. Bilo kako bilo, napokon pogledajte novi i fenomenalni trailer za igru. Quantum Break će se na tržištu pojaviti u drugom kvartalu sljedeće godine i to kao ekskluziva za Xbox One