PORUKE POSVUDA

Facebook želi da Messenger koristimo i kao web aplikaciju

10.04.2015 u 07:44

Bionic
Reading

Nakon najave da će Messenger aplikacija, koja se odvojila od Facebook appa na svim platformama, postati razvojna platforma, bilo je samo pitanje vremena kada će Messenger stići i na web poput drugih sličnih servisa. Facebookov komunikacijski servis je sada dostupan na www.messenger.com, a što se mogućnosti tiče, one bi trebale biti identične mobilnim aplikacijama

Iz najpopularnije društvene mreže na svijetu navode da je razdvajanje aplikacija i dostupnost Messengera na webu zapravo korak kojim se želi omogućiti korisnicima da komuniciraju bez smetnji i drugog sadržaja. Za korištenje je, naravno, potrebno imati Facebook korisnički račun.

Ipak, Facebook (barem za sada) ne planira ukloniti mogućnost komunikacije iz web sučelja društvene mreže, kao što su to napravili na mobilnim aplikacijama. Kompanija se na razdvajanje aplikacija odlučila kako bi Messenger platformu mogla nadograđivati dodatnim mogućnostima, poput slanja novca.

Zanimljivo je da će se i te dodatne mogućnosti pojaviti na Messenger.com sučelju, paralelno s aplikacijama. Za sada web inačica Messengera kaska za mogućnostima koje imaju mobilne aplikacije.

Servis bi na webu trebao biti dostupan svim korisnicima na engleskom jeziku, dok u tjednima koji slijede stižu i drugi jezici.