OPUŠTENO GEJMANJE

Facebook sada želi konkurirati i poznatom servisu za distribuciju videoigara

04.11.2016 u 09:44

Bionic
Reading

Kako konkurirati platformi s više od 125 milijuna korisnika? Facebook vjeruje da je to izvedivo

Poznata društvena mreža službeno je otvorila novi servis Gameroom. Gameroom je dosad bio poznat pod imenom Facebook Games Arcade. Riječ je o aplikaciji za računala s Windowsima koja omogućuje pristup i igranje web, mobilnih i facebook naslova bez potrebe za spajanjem na društvenu mrežu unutar preglednika.

Dok na Steam gledamo kao platformu namijenjenu ozbiljnim gejmerima, Facebook je uvjeren kako može potaknuti 1,5 milijuna korisnika da Gameroom pretvore u kompetitivan servis. Kao što ste i pretpostavili, Gameroom cilja na kežualce među gejmerima koji su navalili na mobilne naslove. Fokus servisa je jednostavnost i dostupnost.

Reklamiranje Gamerooma igračima je jedna stvar. Privlačenje razvojnih timova da krenu razvijati naslove za platformu malo je veći izazov. Mnogi developeri, podsjetimo, već dulje vrijeme razvijaju naslove za stolna računala putem Steama, a još veći broj njih to radi za Android i iOS. Gdje tu može upasti Gameroom? Odgovor na ovo pitanje vrlo je težak.

Ako Facebook uspije popularizirati ovaj ambiciozni servis, bez problema će ga moći spojiti sa svojim drugim uslugama od kojih se neke također fokusiraju na gejming.