SMIJU OBJAVLJIVATI SVIMA

Facebook postao dostupniji tinejdžerima

17.10.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Na najvećoj društvenoj mreži na svijetu mlađi od 18 godina sada mogu objavljivati postove koje će vidjeti svi. Facebook će ih upozoravati da imaju posla sa širom publikom

Njihove su postove i druge podatke dosad mogli vidjeti samo njihovi prijatelji i, u pojedinim slučajevima, prijatelji njihovih prijatelja. Sad će moći birati hoće li biti javni ili ne.

Donja dobna granica na koju se ova promjena odnosi je 13 godina. Početna postavka za tinejdžere bit će automatski takva da njihove postove mogu vidjeti samo prijatelji. Morat će je, dakle, sami promijeniti. Facebook će ih uz svaki post upozoriti da se izlažu široj publici.

Tinejdžeri koji izbjegavaju Facebook vjerojatno zbog ovog poteza neće promijeniti mišljenje, ali će korištenje te društvene mreže postati jednostavnije onima koji su već na njoj. Barem onima koji žele podijeliti svoje statuse sa svima.

Instagram i Twitter, piše Verge, svojim korisnicima od početka omogućavaju izbor između privatnih i javnih postova, bez dobnih ograničenja.

Ne radi se sve to samo zbog tinejdžera, naravno. Sad će njihovim statusima, fotografijama i drugim podacima pristup dobiti i novinari, marketingaši, znanstvenici...