OTKRIO ZUCKERBERG

Facebook nam donosi laserski internet

04.07.2015 u 22:29

Bionic
Reading

Google ima Project Loon, a Facebook ima Internet.org - no zajednička točka je svakako osigurati pristup internetu svima, neovisno o infrastrukturi. Za razliku od balona koje želi iskoristiti Google, Facebook planira kombinirati satelite, bespilotne letjelice i lasere. Nešto više je otkrio Mark Zuckerberg na svom profilu

Upravo komunikacijskim sustavima kojima srce čine laseri, Facebook namjerava osigurati internet 's neba'. Na tom rade u Connectivity Labu, a iako slike prikazuju crvene i zelene laserske zrake, one u praksi neće biti vidljive u radu.

'Na ovaj način želimo na internet spojiti milijardu ljudi koji ne žive u dosegu postojećih internetskih veza', piše Mark Zuckerberg u objavi na Facebooku. Ovakva vrsta interneta ne bi trebala biti ograničena geografskim preprekama, jer bi komunikacija između satelita, bespilotnih letjelica i tla bila izvedena pomoću lasera.

Detalji vezani uz tehnologiju, baš ni kao potrebni prijamnici na tlu za sada nisu poznati, no šanse su da će se u skorije vrijeme otkriti mnogo više:

As part of our Internet.org efforts, we’re working on ways to use drones and satellites to connect the billion people...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, 1 July 2015