UNSTICKER.ME

Facebook 'naljepnice' su tu, evo kako ih se riješiti

16.10.2014 u 07:09

Bionic
Reading

Facebook Stickers, animirane i statične sličice u različitim temama od nedavno su dostupne ne samo za komunikaciju putem Facebook poruka, već i za komentare na statusima, grupama i drugim dijelovima ove mreže. S obzirom na količinu 'šarenog sadržaja', nekolicina korisnika je poželjela rješenje za to - a odazvao se Rodney Folz. On je napravio dodatak za Firefox i Chrome preglednike kojim će se korisnici riješiti 'suvišnog šarenila'

Dodatak nazvan Unsticker.me je svjetlo dana ugledao praktički odmah po objavi da 'naljepnice' stižu posvuda na Facebooku. Sasvim sigurno da se neki korisnici brinu oko 'profesionalnosti' svojih profila te ne žele da im se statusi ispune šarenim slikama pa pojava ovakvog rješenja ne čudi.

Unsticker.me će sve 'naljepnice' u komentarima na News Feedu, grupama i dr. zamijeniti tekstualnom oznakom [sticker], osim u porukama - gdje su se izvorno i pojavile. Naravno, na mobilnim aplikacijama još ne postoji mogućnost takvog filtriranja sadržaja pa će 'naljepnice' tamo ostati vidljive.

Developer je na stranici objavio i izvorni kod, a nešto više o svemu je moguće pročitati na stranici TechCrunch