STIŽE U APLIKACIJU

Facebook ima ideju kako vaše filmiće učiniti još boljima

10.11.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Zahvaljujući naprednim 'AI' algoritmima, Facebook će uskoro omogućiti svojim korisnicima mobilnih aplikacija da obrade video materijal u stilu Pabla Picassa ili Vincenta Van Gogha

AI tehnologija nazvana Caffe2Go, ugrađena u Android i iOS aplikacije najpopularnije društvene mreže na svijetu, omogućit će prilagodbu video materijala u stilu poznatih slikara. Ovaj potez potvrdio je Facebookv CTO, Mike Schroepfer na nedavno održanoj konferenciji u Lisabonu.

Tko je koristio aplikaciju Prisma, bit će vrlo poznato kako sve algoritmi mogu uljepšati statične slike, no Facebook ide korak dalje - i to planira s video materijalom. I kako ne bi stali tek tu, žele osigurati da korisnici rade prave male umjetničke filmiće. 'Posrijedi je neuralna mreža koja funkcionira na mom mobilnom uređaju u stvarnom vremenu', poručio je Schroepfer, dodavši da se ovakvo što do sada nije moglo vidjeti.

Facebook je iskoristio konferenciju i kako bi najavio da u svom 10-godišnjem planu na umu ima dalje širenje interneta i virtualnu stvarnost.

Više: CNet