BAR JEDAN DOBAR RAZLOG

Evo zašto trebate odmah instalirati iOS 9.3

22.03.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Uz set novih uređaja stigla je, nakon što je neko vrijeme provela u fazi beta testiranja i nova nadogradnja Appleovog softvera. Ima noviteta zbog kojih ju trebate odmah instalirati

Izdanje iOS-a 9.3 donosi više noviteta, no među najvažnijima je svakako zakrpa za sigurnosni propust u aplikaciji iMessage koji je omogućavao dekripciju fotografija i videa poslanih putem tog servisa za razmjenu poruka.

Dodana je značajka Night Shift, koja će vam olakšati čitanje po noći i u tamnim prostorijama.

Ne mijenja boju teksta i pozadine već prilagođava boje prikazane na zaslonu iPhonea i iPada kako bi ih približila toplijem dijelu spektra i smanjila jarko plavo svjetlo koje može ometati naš bioritam. Automatski će se uključiti po zalasku Sunca na vašoj lokaciji i vratiti na dnevne postavke ujutro. Želite li isto i na Macu, morat ćete potražiti aplikacije vanjskih dobavljača.


Apple je osvježio značajku Quick Actions. Korisnici iPhonea 6 i 6s Plus moći će pomoću njih iskoristiti mogućnosti koje nudi 3D Touch. Jači pritisak na sličicu Settings će, recimo, dati brži pristup postavkama za Bluetooth, wi-fi, bateriju ili novi wallpaper.

U aplikaciji Health omogućit će prikaz upravljačke ploče ili informacija za slučaj nužde pohranjenih u Medical ID (krvna grupa, alergije i tome slično). Aplikacija za App Store dobila je opciju Update All, a s iTunes Storeom i mogućnost brzog pristupa zaslonu Purchased. U App Store su također dodani Peek and Pop. Peek omogućuje pregled aplikacija sa zaslona Featured i Top Charts a da im pritom ne morate otvoriti, dok ih Pop otvara do kraja.

U aplikaciji Notes možete dodati lozinku ili koristiti Touch ID kako bi zaključali svoje bilješke. Kako bi pristupili tim značajkama, otvorite Settings, pa Notes i potražite Password Protection. Uključite ju, pa kucnite Set Password. Ako vaš iPhone ili iPad ima Touch ID, na raspolaganju će biti i opcija Use Touch ID. Ako ste zaboravili lozinku i ne možete koristiti Touch ID, nećete moći pristupiti zaštićenim bilješkama, a nećete ih moći ni pregledavati na Macovima s izdanjem Yosemite i starijima.


Aplikacija News dobila je mogućnost pregleda videa bez napuštanja pregleda vijesti, podršku za vodoravno pregledavanje za iPhone i navodno bolje prilagođenu kategoriju For You

Aplikacija Health pomoći će vam u otkrivanju novih aplikacija za HealthKit, putem popisa sa strane kojeg možete pregledavati skrolanjem po kategorijama. Prikazivat će i podatke o kretanju, vježbanju i mirovanju koje je prikupio Apple Watch.

Povežete li iPhone s CarPlayem, očekujte nekoliko novih značajki. Aplikacija za Apple Music napokon će prikazivati kategorije New i For You, a aplikacija Map podržava značajku Nearby.

Više:Mac World