DOVITLJIVI AMERIKANCI

Evo zašto je ‘III’ genijalno ime za novi Teslin model

16.07.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Teslin četvrti model, nakon roadstera, Modela S i nadolazećeg modela X, trebao se zvati model E

U pitanju je bila dobra marketinška ideja jer bi tada aktualnu postavu proizvođača iz Palo Alta činili modeli S, E i X. Navodno su u Tesli planirali i model Y.

Ford se ipak umiješao i zaprijetio Tesli sudskom parnicom. Niti danas nije jasno zašto, budući da Plavi oval polaže prava na Model T i model A, no ne i na Model E.

Kako god bilo, Elon Musk se našalio da je Ford ubio SEX, no u Tesli nisu odustali.

Štoviše, ime novog automobila je još bolja varijacija na temu. Rimsko III, naime, iz drugog kuta se može pročitati i kao slovo ‘E’, a također jasno aludira na automobil koji Tesla ima na nišanu - BMW-ovu seriju 3.


Druge detalje o novom modelu u Tesli nisu otkrili, no zato su uz ovu objavu prikačili i najavu koja će obradovati postojeće vlasnike roadstera.

U Tesli su, naime, vlasnicima odlučili ponuditi mogućnost ugradnje nove generacije baterija koje bi električnom sportašu omogućile prevaljivanje 400-tinjak kilometara s jednim punjenjem.

Amerikanci ne navode cijenu, no činjenica da se brinu i o svojim starim modelima jasno govori koliko je ova novopečena kompanija zapravo izuzetno zrela nakon svega nekoliko godina na tržištu.

Palac gore.