YOUTUBE SPACE

Evo tvornice zvijezda za YouTube

25.11.2014 u 07:03

Bionic
Reading

Nakon Londona, Tokija i Los Angelesa, YouTube je nedavno otvorio novi studio i u New Yorku. Prostor veličine 1860 kvadratnih metara nalazi se na šestom katu zgrade na Chelsea Marketu. Služi kao produkcijski centar i inkubator

To je dobra prilika za one koji su se dosad oslanjali na kamere na svojim pametnim telefonima i laptopima. Naime, ima tri zatvorena studija, pogone za post-produkciju, opremu koju je moguće unajmiti...

Otvoren je ponedjeljka do subote, od devet ujutro do devet navečer. Korištenje je besplatno svima koji sudjeluju u YouTubeovom programu podjele prihoda i imaju barem pet tisuća pretplatnika.


Kako je najamnina u New Yorku skupa, u YouTubeu su se potrudili optimalno iskoristiti svaki centimetar prostora. Pa je tako, primjerice, recepcija na kotačima, kako bi se hodnik mogao lako pretvoriti u set za snimanje. Kuhinja može poslužiti i kao učionica, a čak je i kupatilo dizajnirano kao da je u nekom noćnom klubu.

Ulaganje bi se moglo dobro vratiti u vidu povećanja prihoda od oglašavanja. Prema podacima tvrtke Forrester Research, vrijednost digitalnog oglašavanja u Sjedinjenim Državama nadmašit će televizijsko već tijekom 2016. godine.

Od 2012. godine više od šest tisuća videa stvoreno je u sličnim pogonima diljem svijeta. Generirali su više od 750 milijuna pregleda. Više od 30 tisuća ljudi pohađalo je radionice osmišljene kako bi im pomogle u stvaranju i prezentiranju viralnog sadržaja.

Izvor:USA Today