ZVIJEZDA IPAD PRO

Evo što je sve Apple predstavio uz novi iPhone

10.09.2015 u 14:04

Bionic
Reading

Apple je jučer navečer otkrio svoje novitete u vidu iPhonea 6s i 6s Plus, Apple TV-a i, naravno, iPada Pro - najvećeg iOS uređaja iz radionica u Cupertinu. Za vrijeme događanja Apple je prikazao i niz promo filmića, koji su se na webu pojavili tek naknadno

Zvijezda jučerašnjeg događanja je bio upravo iPad Pro, pozamašni 12,9-inčni tablet kojem srce i dalje čini mobilna platforma iOS (9). Apple tvrdi kako je uređaj poslužio i za integriranje njihovog najnaprednijeg zaslona do sada, a namijenjen je ljubiteljima multimedije (čemu služe čak četiri integrirana zvučnika), igranja i produktivnosti (uz dodatnu olovku i tipkovnicu).

Srce uređaja čini Appleov A9x čip, no za više tehničkih detalja poput količine radne memorije trebat će se strpiti do rastavljanja. Bilo kako bilo, u filmiću koji je prvi put otkrio uređaj nagašen je impresivan zaslon i audio sustav:

Tko želi čuti glas Jonyja Ivea, ali i vidjeti kako golemi iPad Pro izgleda u praksi valja pogledati nešto dulji video o uređaju:

Upoznajte iPad Pro


'Baš kako smo rekli i o iPadu, ako vidite stylus, niste napravili dobar posao', rekao je svojevremeno Steve Jobs. U Appleu su ipak samouvjereni - činjenicom da novi iPad za maksimalnu produktivnost uživa u dodacima poput olovke Apple Pencil i tipkovnice, koje su mnogi tablet uređaji koristili već godinama. Dok će prosječan potrošač sasvim sigurno moći živjeti bez olovke od 100 dolara - kao uostalom i do sada, u mogućnostima koje Pencil donosi svakako će uživati dizajneri i umjetnici:

Ovo je olovka za iPad Pro


Apple za novu liniju iPhonea pod oznakama 6s i 6s Plus navodi da se 'nije mnogo toga izmijenilo' u odnosu na postojeće modele - ako se gleda samo vanjština uređaja. Iznutra su stvari bitno drugačije:

Koga pak zanima više detalja, opet uz glas Jonyja Ivea zatočenog u bijeloj prostoriji, Apple je objavio i nešto duži filmić u kojem se bavi i novim načinom upravljanja sadržajem na zaslonu - 3D Touch:

Upoznajte iPhone 6s i 6s Plus