NOVITETI

Evo što je Asus predstavio tijekom sajma IFA 2015.

07.09.2015 u 16:23

Bionic
Reading

Noviteti u području potrošačke elektronike samo su dio Asusove ponude na ovogodišnjem sajmu IFA, održanom u Berlinu

Asus je tijekom Berlinskog sajma IFA 2015., pored noviteta iz gejmerske serije ROG, predstavio i niz interesantnih gadgeta iz područja potrošačke elektronike i telefonije. Predsjednik tvrtke ASUS Jonney Shih tako je prezentirao novi ZenWatch, ZenPad, Zen AIO i svašta drugo.

'Ponosni smo što korisnicima možemo ponuditi nevjerojatno Zen iskustvo uz postizanje savršene ravnoteže između estetike i dobrih performansi', izjavio je gospodin Shih. 'Suvremena linija proizvoda, inspirirana Zen dizajnom, osigurava ne samo najintuitivnije korisničko iskustvo, već donosi i luksuz u kojem svi mogu uživati.'

Gospodinu Shihu na sceni se pridružio viši potpredsjednik i generalni direktor Client Computing grupe u tvrtki Intel Kirk Skaugen koji je govorio o suradnji između ASUS-a i Intela na novim mobilnim i računalnim uređajima.

'ASUS i Intel blisko surađuju skoro tri desetljeća kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo putem najnovijih inovacija u tehnologijama', izjavio je gospodin Skaugen. 'Drago nam je što surađujemo s ASUS-om na novim, nevjerojatnim proizvodima - počevši od all-in-one i gejming laptopa zasnovanih na šestoj generaciji Intel Core procesora do računala na sticku, tableta i pametnih telefona zasnovanih na Intel Atom procesoru. Intel tehnologije donose sjajne performanse, vrhunsko korisničko iskustvo, dugotrajnu bateriju i mnoge druge prednosti kod ASUS uređaja.'


ZenWatch 2 napredna je verzija originalnog ZenWatch sata s baterijom koja traje dva dana, a dolazi u dvije veličine, tri boje kućišta i 18 varijanti remena.

ZenPad S 8.0, ZenPad 8.0 i ZenPad 10 novi su tableti temeljeni na sustavu Android. Svaki od njih ima integrirani DTS-HD zvuk, kao i zamjenjive covere za ZenPad 8.0.

Zen AiO S je all-in-one PC koji 'spaja umjetnost i najnovije tehnologije'.

RT-AC5300 brzi je 802.11ac ruter koji može kombinirati ukupnu brzinu od 5334Mbit/s s visokom stabilnošću.

Definitivno najzanimljiviji novitet je VivoStick PC. Radi se o minijaturnom PC-u koji pretvara bilo koji TV s HDMI portom u potpuno funkcionalni Windows 10 PC koji je moguće kontrolirati pametnim telefonom.

Za kraj, tu je ZenFone Zoom, izrazito tanak pametni telefon opremljen kamerom s 3X optičkim zumom.