PRIČA SE

Evo što bi moglo zamijeniti tipku Home na iPhoneu

17.02.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Nakon 3,5-milimetarskog audio ulaza Appleov pametni telefon mogao bi ostati bez još jednog prepoznatljivog dijela: tipku Home moglo bi zamijeniti 'funkcijsko područje'

Među brojnim glasinama koje su se pojavile vezane uz iduće izdanje iPhonea, poput one u kojoj se tvrdi kako će podržavati bežično punjenje, istaknula se jedna koja se bavi njegovim zaslonom.

Novi iPhone 8, tvrde američki mediji, trebao bi imati OLED zaslon dijagonale 5,8 inča (14,7 centimetara) i razlučivosti 2.800 puta 1.241 piksel. Zasad još nema konkretne potkrijepe tih tvrdnji, kao ni odgovora na pitanje kako će Apple kompenzirati tako radikalan zaokret u odnosu na prethodna izdanja, naročito ako će se doista riješiti tipke Home i Touch ID-ja?

Pa, moguće je kako je bar jedna od tih misterija razriješena. Riječ je o prijedlogu kojeg više dizajnera i konceptualnih umjetnika zagovara od predstavljanja MacBooka Pro prošle godine.

Kako tvrdi analitičar Ming-Chi Kuo, iPhone 8 dobit će novo 'funkcionalno područje' pri dnu zaslona, što će biti omogućeno povećanjem veličine zaslona.

Funkcionirat će slično kao virtualna dugmad na zaslonu, ali je moguće kako će biti znatno dinamičnije i prilagodljivije. Touch ID neće posve nestati, već će biti uklopljen u novo područje uz pomoć novih biometrijskih tehologija. Nije zasad poznato o kojim se točno tehnologijama radi.

Kao i druge glasine, tako i ovu treba uzeti sa zrnom soli.

Više: Neowin 

Jedan od prijedloga za novi iPhone Izvor: Društvene mreže / Autor: Illmonkey Tacticz