USKORO STIŽU

Evo nove Dellove kolekcije prijenosnika i monitora

05.09.2014 u 21:00

Bionic
Reading

Iz Della nam stiže pregršt novih proizvoda, mahom prijenosnika namijenjenih poslovnim korisnicima, među kojima je i monitor razlučivosti 5K. Evo što nam je bilo zanimljivo izdvojiti iz ponude

Novi prijenosnik Latitude 13 serije 7000 objedinjuje lagani poslovni ultrabook i odvojivi tablet. Nudi 13,3-inčni (33,7 centimetara) zaslon i ISO-certificiranu tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem te opciju Instant Go iz stanja mirovanja.

S njime je moguće kombinirati Dell Mobile Office, paket popratnog pribora posebno dizajniranog za ovaj uređaj koji uključuje torbu, navlaku, univerzalni punjač i dongle.

Novi Latitude 12 serije 5000 je 20 posto tanji od prethodnog modela. Također, nudi cjelodnevni rad baterije sa četiri ćelije, poboljšane materijale za trajnost te poslovnu klasu usluge podrške, kažu u Dellu.

Novi Latitude 14 i 15 serije 3000 također su tanji i lakši od prethodnih generacija te dolaze s poslovnom klasom usluge podrške. Uz cjelodnevni rad baterije, nude i tipkovnicu otpornu na tekućine, do jednog terabajta prostora za pohranu te 14-inčni ili 15-inčni (35,5 ili 38,1 cm) zaslon osjetljiv na dodir.


Latitude 14 Rugged bi trebao normalno raditi i na visokim temperaturama zahvaljujući četvrtoj generaciji toplinskog upravljanja QuadCool. Ekspanzivni 14-inčni zaslon prilagođen je prikazu u svim uvjetima, a njime se može upravljati i u rukavicama. Ima prilagodljivo RGB pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, kao i Stealth Mode, koji omogućuje rad inkognito pritiskom na tipku.


Dell Chromebox nudi Intelov procesor četvrte generacije, web kameru s 1080 p, zvučnik, daljinski upravljač, kao i razne mogućnosti montaže. Riječ je o malenom i tihom računalu koje se oslanja na računalni oblak, a koje između ostalog može podržati rezoluciju 4K UHD i prikaz na više monitora, povezati se s velikim zaslonima za streaming i omogućiti pristup aplikacijama utemeljenim na Chromeu.


UltraSharp 27 Ultra HD 5K prvi je, kažu u Dellu, zaslon na svijetu s Ultra HD 5K rezolucijom (5120 puta 2880 piksela), s do četiri puta većoj rezoluciji od QHD-a te sedam puta većoj od Full HD-a.

Dell PremierColor te dizajnirano staklo protiv mrlja i reflektiranja omogućuju živopisnu točnost boja. Također, nudi i dva integrirana zvučnika Harman Kardon, snage 16W te šest USB utora i čitač kartica.

Latitude serije 5000 dostupne će biti od 25. rujna u zemljama regije EMEA. Latitude 13 serije 7000 2-u-1 laptop dostupan je od sredine listopada širom svijeta, dok će UltraSharp 27 Ultra HD 5K Monitor biti dostupan u regiji EMEA u posljednjem kvartalu ove godine.