SKUP SPORT

Evo koliko će svemira putnici Virgin Galactica dobiti za milijun i pol kuna

07.10.2014 u 09:08

Bionic
Reading

Mnogo je iskustava koja prosječni smrtnik nikad neće doživjeti. Putovanje u svemir jedno je od njih, a dosad ga je iskusilo tek nešto više od 500 ljudi

Omjer onih koji će iskusiti bestežinsko stanje u bližoj budućnosti donekle će popraviti Virgin Galactic, doduše po paprenoj cijeni.

Za 250.000 američkih dolara, odnosno prema aktualnom tečaju kakvih milijun i pol kuna, putnici će se, sudeći prema videoisječku koji donosimo u nastavku - nauživati straha.

Za početak, VirginMothershipEve će na visinu od 15.000 metara podići takozvani putnički SpaceShipTwo te ga ondje ispustiti kako bi se vlastitim raketnim pogonom brzinom iznad tri macha, odnosno otprilike 4.000 km/h, uzdigao na 110 kilometara nadmorske visine.

Ondje će putnici/astronauti moći doživjeti efekt bestežinskog stanja i uživati u poprilično spektakularnom pogledu nekoliko minuta, nakon čega će se SpaceShipTwo sjuriti u zračnu luku u New Mexicu.

Možda sve ovo košta kao 4.000 cjelodnevnih karata za najluđi lunapark na svijetu, no pretpostavljamo da jednako toliko i vrijedi.

Pogledajte zašto.

Evo koliko će svemira putnici Virgin Galactica dobiti za milijun i pol kuna