NOĆ VJEŠTICA

Evo kako omiljene igre možete pretvoriti u noćne more pune zombija

31.10.2016 u 08:26

Bionic
Reading

Zombiji olitiga hodajući leševi s kanibalističkim tendencijama jedna su od naših omiljenih čudovišta i upravo zbog toga vam donosimo nekoliko modifikacija pomoću kojih ćete GTA, Fallout 4 i druge igre zapapriti daškom hordi živih mrtvaca

Svaki od modova koje ćemo navesti u ovom članku dodaje malo horora u vašu prosječnu igru. Kako bismo se ogradili od čitanja niza prigovora tome što im je 'mod uništio igru', na samom početku članka ističemo da ne odgovaramo za eventualnu štetu uzrokovanu instalacijom. Drugim riječima - svaki od modova instalirate na svoj rizik. E sad, nakon što smo se riješili pravnog dijela, krenimo na konkretne modove.

Prvi konkurent za zombifikaciju omiljene pucačine je Breaking Point, modifikacija za Armu 3. Ako pratite Armu 3 i volite zombije, znat ćete da za igru postoji modifikacija DayZ koja je s vremenom postala nezavisna igra. Breaking Point počeo je kao mod za DayZ te je s vremenom adaptiran za Armu 3. Kao i njegov 'rođak' DayZ, Breaking Point ima dobre stare zombije. Jedina razlika je u tome što su zombiji ovdje brzi i puno ih je teže ubiti.

Dodate li ovome napredni sustav craftinga, Armina izvrsna oružja i zanimljive fakcije kojima se možete pridružiti, dobit ćete zbilja jedinstven i jeziv mod.

Drugi mod koji dodaje riječ zombi u apokalipsu je Fallout 4: The Running Dead. Ova modifikacija omogućuje zamjenjivanje određenih vrsta neprijatelja s, pogodili ste, zombijima. U slučaju da vam apokalipsa uzrokovana nuklearnim bombama jednostavno nije dovoljna, uvijek možete dodati hodajuće mrtvace. Horde ghoulova tako mogu lutati Glowing Seaom i gradovima, dok mjesta na kojima možete graditi nastambe ostaju netaknuta (šteta).

Ako vam Running Dead nije dovoljan, autori predlažu da pokupite i D.E.C.A.Y. - Better Ghouls koji zombije čini ekstra ubojitima. Vodite, naravno, računa o tome da apokalipsa sa zombijima u glavnoj ulozi zna malkice usporiti glavnu radnju Fallouta 4. Uostalom, dosta je teško razgovarati s ljudima kad vam za vratom reži horda radioaktivnih nemrtvih čudovišta.

Ako Fallout nije vaš đir, uvijek je tu dobri stari GTA V. Modifikacija A Long Winter napravljena je kao velika posveta najvećim predstavnicima žanra, a u njoj ćete se boriti za goli život nastojeći preživjeti u Los Santosu odbijanjem napada živih mrtvaca te suzbijanjem gladi, žeđi i umora.

Zgodna stvar u Long Winteru je to što ne pretvara svakog stanovnika Los Satosa u zombije. U igri postoje enklave preživjelih koje se nastoje oduprijeti valovima hodajućih leševa.

Naravno, ako vam je stalo do nešto 'običnijeg' iskustva, tu je Left4Santos, mod u kojem je zombija baš puno, putem izbornika diktirate sitnice poput nestanka struje i pojave zombija te sami živi mrtvaci nisu baš toliko opasni. Oni ovdje više služe kao glorificirana hrpa mičućeg mesa spremnog za vaše omiljeno toplo ili hladno oružje. Divotica. Kako to sve izgleda u akciji? Pogledajte video pa procijenite je li ovo više po vašem ukusu od mrskog A Long Wintera.

Za sve one kojima je puna kapa ciljanja, napucavanja i preživljavanja u kolibi posred šume/grada (?!), tu je i malo drukčiji pristup. Company of Heroes 2, jedna od najboljih strategija u pravom vremenu na tržištu, vjerovali ili ne - ima svoj zombi mod. Njegovo ime je Company of Heroes 2: The Living Dead.

Ona, kao što ste i pretpostavili, u igru ubacuje hrpu hodajućih leševa. Trik je u ovom slučaju to što zombiji kao takvi imaju tehnologiju, jedinice i zgrade koji, ako ih se igra kako spada, mogu u cijelosti preokrenuti tijek partije. Company of Heroes 2: The Living Dead je zbog hordi zombija i iznimne igrivosti jedan od najpopularnijih modova za popularnu strategiju.