KORISTAN ALAT

Evo kako ćete u tek nekoliko klikova podesiti računalo za igranje

16.02.2014 u 11:46

Bionic
Reading

Okorjeli igrači već znaju kako srediti sve postavke za igranje, ovisno o hardveru kojim raspolažu u računalu. Ipak, ne nude sve igre jednaku razinu postavki, a osnovni upravljački programi iz bilo kojeg od dva kampa (Nvidia ili AMD) nisu dostatni. Optimizaciju je moguće napraviti u svega nekoliko klikova mišem, korištenjem posebnih programa

Mnoštvo ljudi i nije pretjerano ozarenog lica dok traži postavke u kojima neka igra neće trzati, a da se pritom ne žrtvuje izgled. Stariji naslovi su obično ok, ali bilo što novije traži korisničku intervenciju. Zahvaljujući dostupnim aplikacijama koje se automatski brinu o postavkama, igrači će se moći više posvetiti igranju - a manje eksperimentiranju s postavkama.


Za Nvidia kartice tu je GeForce Experience. Kako piše Lifehacker, osim informacija o hardveru, ta aplikacija će korisniku omogućiti prijenos igranja igara (screencast), nadogradnju upravljačkih programa - ali i ono za što je spomenuta, optimizirati grafičke postavke na klik dugmeta za hrpu naslova.

Za AMD kamp grafičkih kartica, tu je alat Gaming Evolved. Mogućnosti su vrlo slične, a preuzeti ga je moguće na linku

Nešto više detalja moguće je vidjeti u Lifehacker videu: