KORISNI ALATI

Evo kako ćete brzo ušminkati fotku za Facebook

07.11.2015 u 07:54

Bionic
Reading

Kako napraviti cool slike, memove i ilustracije koje ćete podijeliti s prijateljima ako ne vladate Photoshopom? Evo pet alata koji vam mogu pomoći

Ljudi će puno više pozornosti obratiti na sadržaj koji objavljujete na društvenim mrežama ukoliko priložite i ilustraciju, ne samo tekst. Ali, nisu svi vješti s Photoshopom. Kako se dokopati profesionalno izgledajućih ili zabavnih fotografija? Uz pomoć aplikacija, naravno!

Pablo(web)
Pablo je Bufferova besplatna web aplikacija koja će vam pomoći u stvaranju odličnih slika s pratećim tekstom za društvene medije u nekoliko klikova.

Odaberite sliku iz njihovog kataloga ili učitajte vlastitu. Kliknite dugme 'shuffle' kako bi dobili nasumični citat ili unesite vlastiti tekst. Zamutite pozadinsku sliku ili ju pretvorite u crno-bijelu. Možete dodati i vlastiti logotip, kao i prilagoditi svoj uradak za objavu na mrežama poput Pinteresta ili Instagrama.


Cover (iOS)
Tražite li više fleksibilnosti, ali niste još spremni za Photoshop, ova aplikacija za iPhone mogla bi biti dobro rješenje. Nudi raznorazne alate za brzo kombiniranje slike i teksta, tako da izgledom podsjećaju na naslovnice časopisa. Među njima su brojni fontovi, jednobojni clipart i slično. Cover nije besplatan: košta četiri dolara.

PixelPix (iOS, Android)
Za više retro izgled isprobajte aplikaciju PixelPix. Pretvorit će bilo koju sliku u nešto što bi se sjajno uklopilo u početne zaslone starih računalnih igara. Jednostavna je za korištenje: odaberite sliku, pikselizirajte ju i dodajte filtere ili različite vizuale.

Brick-A-Pic (web)
Ova web aplikacija će vaše slike pretvoriti u Lego murale. Učitajte sliku, izrežite kadar i uživajte u rezultatu. Dobiveni mozaik možete rotirati po volji i spremiti kao snimku zaslona.


Coolors (web/iOS/Android)
Coolors je web odredište na kojem možete otkriti koja boja se dobro slaže s nekom drugom. U web izdanju pritisnite razmaknicu kako bi dobili nasumce generiranu šemu boja. Pronađite onu koja vam odgovara, pa ju upotrijebite kako bi našli druge koje ju koriste. Boje možete unijeti i ručno, a stvorene šeme sačuvati kao PDF.

Više:Make Use Of