OTVOREN NATJEČAJ

EU želi nagraditi vaše digitalne vještine

07.10.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Europska komisija, nositelj inicijative eSkills na europskoj razini, otvorila je natječaj za Europsku nagradu za digitalne vještine kojom želi nagraditi i promicati projekte usmjerene na razvoj digitalnih kompetencija za rad i život u Europi

Nagradom European Digital Skills Award se želi identificirati projekte koji su postigli značajan i mjerljiv utjecaj na razvoj digitalnih vještina u svojoj sredini te ih je moguće prilagoditi i primijeniti i na druge regije ili sektore.

Natječaj je otvoren za sve projekte, bez obzira na njihovu lokaciju ili tip organizacije koja je u njega uključena - od nacionalnih ili lokalnih javnih institucija, tvrtki, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva ili neke kombinacije tih organizacija.

Dobitnici će biti nagrađeni u četiri kategorije:


Digitalne vještine za sve - za projekte koji potiču razvoj digitalnih vještina kod svih građana

Digitalne vještine za radno aktivne – za razvoj digitalnih vještina za rad u digitalnoj ekonomiji (prekvalifikacija ili dokvalifikacija zaposlenih ili nezaposlenih, savjetovanja za razvoj karijera)

Za bolje i kvalificiranije ICT profesionalce u Europi – za razvoj naprednih digitalnih vještina kod ICT profesionalaca u svim industrijama

Digitalne vještine u obrazovanju – za transformaciju učenja i podučavanja digitalnih vještina u cjeloživotnom obrazovanju, uključujući i obrazovanje učitelja i profesora.

Zainteresirane institucije i organizacije mogu se prijaviti do 30. listopada popunjavanjem prijavnice objavljene na stranicama Europske komisije.

Sve prijavljene projekte ocjenjivat će žiri koji se sastoji od pet stručnjaka za digitalne vještine, a poseban će naglasak biti na tome kakav je utjecaj na razvoj digitalnih vještina imao projekt, njegova skalabilnost, mogućnost primjene i učinkovitost.

Finalisti će svoje projekte predstaviti na zajedničkoj konferenciji te će ih Europska komisija predstaviti u medijima, na svojoj web stranici i u newsletterima.

Nagrade u svim kategorijama biti će dodijeljene 1. prosinca u Bruxellesu tijekom nastupne konferencije Koalicije za digitalne vještine i poslove