AUTONOMNA VOZILA

Elonu Musku Google nije konkurencija, ali Apple jest

03.06.2016 u 15:07

Bionic
Reading

Tijekom konferencije 'Code' Elon Musk govorio je o svojim raznim i raznovrsnim pothvatima. Nije se libio reći što misli o autonomnim vozilima i najvećim konkurentima Tesli

Elon Musk nije među najveće konkurente na području autonomnih vozila izdvojio Google. zato što, kako je rekao, nisu automobilska tvrtka. No, isti rezon ne vrijedi i za vozilo koje navodno pripremaju u Appleu. Jabučare Musk smatra izravnom konkurencijom.

'Rekao bih kako je sjajno što se time bave i nadam se kako će uspjeti. U stvari, trebali su se tim projektom pozabaviti ranije. Ne mislim kako će proizvoditi veće serije prije 2020. godine', prognozirao je Musk.

U Cupertinu su propustili priliku, nastavio je, i zbog toga će izgubiti nekoliko godina. No, napravit će dobar automobil i biti uspješni.

Musk planira još jedno Teslino predstavljanje prije kraja godine, upravo na području tehnologije autonomnih vozila, za koju vjeruje kako će biti spremna za dvije godine. O čemu se točno radi? Nije htio otkriti - rekao je tek kako će napraviti nešto očito.

Dao je naslutiti i kako možemo očekivati i demonstraciju Hyperloopa. Cijeli razgovor pogledajte na snimci koju ima Recode

Više:Gizmodo