HUB:RAUM

Dva hrvatska startupa putuju u Krakow

29.11.2013 u 20:15

Bionic
Reading

Od zemalja bivše Jugoslavije mjesto među 15 startupova koji će sudjelovati u DT-ovom programu Warp u Poljskoj našla je još jedino Crna Gora. Program počinje u subotu i trajat će osam dana, sve do 7. prosinca

DT-ov akcelerator hub:raum okupit će u svojoj podružnici u Poljskoj više od 50 međunarodnih stručnjaka, koji će pomagati i propitivati timove iz Austrije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Grčke, Poljske, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine u natjecanju za titulu najboljeg, koji će dobiti investiciju i priliku za ulazak u inkubator.

Odabrani timovi su: CollarPocket (Poljska), ModernSteward (Bugarska), Approach (Slovačka), Bizmeet.me (Hrvatska), BeatBeat (Češka), Omnipaste (Rumunjska), Sopler (Grčka), Tourviame (Crna Gora), Cloudsync1 (Hrvatska), Winxle (Austrjia), CallerQ (Rumunjska), Elimidate (Poljska), Materialination (Poljska), Smartnode (Rumunjska) i Ecoisme (Ukrajina).

Hrvatski timovi odabrani su tijekom natjecanja IdeaPitch, održanog 8. studenog u Zagrebu.

Bave se različitim područjima - od mobilnih aplikacija, rješenja koja nude softver kao uslugu, analiza u realnom vremenu i sigurnosti do hardvera, 3D printanja, nosivog računalstva i usluga u računalnom oblaku.

Marvin Liao, Jaroslaw Sygitowicz i Stefan Bielau tako će voditi radionice i držati predavanja temeljena na iskustvima iz Silicijske doline, vezana uz ulazak na rizična tržišta i marketing.

U program će se uključiti i nekoliko institucija, kao što su Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), Innovatika i Pitch Doctors.

T-Labs, središnji centar za istraživanje i razvoj Deutsche Telekoma, držat će radionice o poslovnim modelima, inovacijama koje potiču korisnici, čimbenicima uspjeha i prototipovima kakve koriste za aplikacije.

Innovatika okuplja skupinu menadžera i specijalista koji su iskustva stjecali na poljskom i globalnom tržištu. Usredotočit će se na proces pretvaranja ideje u projekt, dok će Pitch Doctors timovima pomagati oko prezentacijskih vještina.