DEMANTIJ ZNANSTVENIKA

Dr. Vinković: Nije mi nanesena nikakva nepravda

13.10.2010 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon što je na tportalu danas objavljen članak 'Dr. Dejanu Vinkoviću nanesena teška nepravda', hrvatski se znanstvenik oglasio priopćenjem u kojem ističe kako se ne slaže s tvrdnjom iz naslova

U članku se, naime, uz izjave splitskog astrofizičara prof. Dejana Vinkovića, koji jasno ističe da je nagradu zasluženo dobio njegov kolega Hrvoje Buljan, navode i mišljenja nekih drugih znanstvenika koji smatraju da ju je upravo Vinković trebao dobiti.

'Naslov u potpunosti iskrivljuje moju izjavu koja je upravo suprotna dotičnom naslovu, i u kojoj kažem kako je nagradu dobio kandidat dr. Buljan koji je bolji od mene. To sam jasno naglasio i prilikom telefonskog intervjua', piše prof. Vinković.

'Smatram da mi nije nanesena teška nepravda. Upravo suprotno, smatram da je nagradu dobio bolji kandidat. Iako netko drugi može tvrditi da mi je nanesena nepravda, nadam se da je upravo moje mišljenje o tome jesam li oštećen ili ne ono koje bi trebalo imati najveću težinu, jer radi se o članku koji upravo moj slučaj izvlači u naslov, unatoč činjenici da naslov nema nikakve veze s onim što sam izjavio', zaključio je Vinković.