KAKAV LIK!

Dovršio 'Dark Souls' samo s - glasom

13.08.2015 u 08:24

Bionic
Reading

Dark Souls franšiza poznata je kao jedna od najtežih i najzahtjevnijih na svijetu, no jedan ju je zagriženi obožavatelj odlučio učiniti još težom

Dark Souls, a posebice prva igra u franšizi, doista nije za svakoga. Čak i ako vam se sviđala igra, mnogi su odustali zbog nevjerojatne težine. No jedan ju je obožavatelj odlučio odvesti na totalno novu razinu težine. I uspio.

Naime, nakon što ju je prošao uz pomoć bubnjeva i gitare namijenjenih igranju Rock Banda, čovjek je u potpunosti odložio kontrolere i igru odlučio proći - glasovnim naredbama.

'Mnogo su mi puta predlagali da se riješim kontrolera i igru prođem samo s mikrofonom. Nisam uopće znao je li to moguće, no kada su me upoznali s potrebnim softwerom, odlučio sam probati', ispričao je gamer pod nickom 'bearzly' na Redditu.
Softver u pitanju je 'VoiceAttack' koji glasovne naredbe pretvara u virtualno 'tipkanje po tipkovnici'. A da stvari budu i dodatno teže pobrinuo se upravo taj softver. Naime, on funkcionira sa sekundom i pol zaostatka, pa je igrač morao doslovce predviđati sljedeći korak neprijatelja i naredbe ponekada davati doslovce 'na slijepo'.

No, eto, na kraju je uspio. Za to mu je trebalo oko 30 sati i kaže da mu je to bio najteži prolazak ikad. Vjerujemo!

Dovršio 'Dark Souls' samo s - glasom