Dosta vam je spama?

Viber uvodi važnu promjenu za hrvatske korisnike

08.05.2024 u 10:25

Bionic
Reading

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i sigurnoj razmjeni poruka te glasovnoj komunikaciji, objavio je svoju novu značajku, Identifikaciju pozivatelja, koja štiti korisnike od neželjenih poziva te im pruža mogućnost izbora prilikom odgovaranja na nepoznate brojeve

Kako su priopćili iz tvrtke, značajka Identifikacija pozivatelja sada je dostupna hrvatskim korisnicima Androida te im omogućava zaštitu od spama. Zahvaljujući ovoj značajci, prilikom dolaznih poziva s nepoznatih brojeva, korisnici Vibera vidjet će poruku upozorenja koja označava poziv kao 'siguran' ili kao 'potencijalni spam'.

Identifikacija pozivatelja je dodatak brojnim značajkama privatnosti i sigurnosti koje Rakuten Viber nudi svojim korisnicima kako bi mogli komunicirati slobodno i neopterećeno. Ova značajka je korisna jer pomaže korisnicima prepoznati kada je sigurno odgovoriti na poziv s nepoznatog broja. Korisnici aplikacije mogu se prijaviti kako bi aktivirali mogućnost identifikacije svih primljenih poziva, uključujući i one kada ih zove netko tko ne koristi Viber.

Indikator vjerojatnosti spama određuje se unutarnjim sustavom temeljenim na brojnim faktorima, uključujući prethodne prijave spam poziva od strane drugih korisnika Vibera.

Nakon što poziv završi, korisniku će biti ponuđene dodatne post-pozivne radnje poput ponovnog biranja, prijavljivanja, slanja poruka, uređivanja i spremanja kontakta. Rakuten Viber potiče korisnike da prijavljuju spam pozive pritiskom na gumb za prijavu kako bi pomogli poboljšati sustav i zaštititi druge korisnike od spama.

'Uzbuđeni smo što našim korisnicima možemo pružiti ovaj dodatni sloj zaštite', izjavio je Ofir Eyal, izvršni direktor Rakuten Vibera. 'Identifikacija pozivatelja omogućuje nam da korisnicima pružimo mir, jer nitko ne voli primati spam pozive. Ovo je još jedan korak kojim korisnicima pružamo više kontrole.'

Značajka se u nadolazećim danima postupno uvodi korisnicima Vibera na Android uređajima koji koriste verziju Vibera 21.1.3 ili noviju. Korisnici mogu omogućiti Identifikaciju pozivatelja u odjeljku 'Pozivi i poruke' unutar izbornika Postavke aplikacije. Funkcija je svim korisnicima besplatna.

sve osim nogometa

Učitavanje...