HUMANITARNA AKCIJA

Donirajte za izbjeglice, a Google će uplatiti koliko i vi

  • Autor: Boris Radošević
  • Zadnja izmjena 17.09.2015 09:16
  • Objavljeno 17.09.2015 u 08:50
Sirijske izbjeglice  u Tovarniku (1)

Sirijske izbjeglice u Tovarniku (1)

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

U rješavanje trenutačno najveće svjetske izbjegličke i migrantske krize odlučio se uključiti i internetski div Google koji će za svaku donaciju svojih korisnika uplatiti jednaku svotu

'Europa, Bliski istok i sjeverna Afrika suočeni su s najvećom izbjegličkom i migrantskom krizom od Drugog svjetskog rata. Google je donirao milijun eura organizacijama koje pružaju humanitarnu pomoć na terenu i pozivamo vas da nam se pridružite donirajući već danas', stoji između ostalog na pripadajućem web-odredištu kojim Google sve korisnike poziva na pomoć.

Korisnicima Googleovih usluga servirana je nenametljiva obavijest na vrhu prozora web-preglednika kojom ih sve poziva na pomoć. Klikom na priloženi link korisnici su odvedeni na pripadajuće web-odredište na kojem pak Google obavještava da će za svaku uplatu iznosa korisnika iz Hrvatske uplatiti isti iznos.

Ukupni cilj koji Google želi ovim načinom donirati je pet milijuna eura korisničkih donacija te istovjetni iznos koji će sam uplatiti.

Ako se odlučite na uplatu, Google će se pobrinuti da dobijete potvrdu kojom možete tražiti poreznu olakšicu.

Sav uplaćeni novac primit će organizacija Network for Good koja će je pak proslijediti i rasporediti Liječnicima bez granica, Međunarodnom odboru za pomoć, organizaciji Save the Children te Visokom povjereništvu UN-a za izbjeglice.

Više detalja o Googleovom humanitarnoj akciji možete pročitati preko ove poveznice

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!