VEGA+

Dolazi nam ZX Spectrum koji možemo spremiti u džep

17.02.2016 u 06:44

Bionic
Reading

Legendarni informatičar i biznismen Clive Sinclair svjestan je koliko ekipa čezne za slatkim danima ZX Spectuma te je zato odlučio doslovce napraviti prijenosnu konzolu koja će ih, barem na tren, vratiti u neka sretnija vremena

Vega Plus kompaktna je prijenosna konzola namijenjena pokretanju starih videoigara. Njezina je osnovna premisa ta da kupac samo treba kupiti uređaj, dok softver koji pokreće na njemu može potpuno besplatno skinuti s interneta. Ovo je dosta velika stvar uzmemo li u obzir kako, ako uspije kampanja na Indiegogou, potencijalne kupce čeka preko 1.200 naslova za igru

Što je još bolje, Vega Plus može se koristiti na više načina. Možete ga koristiti kao kontroler i konzolu u jednom spojivši ga na televizor ili kao prijenosnu konzolu koristeći njegov ugrađeni LCD ekran.

Ovo je druga inkarnacija konzole Vega. Prva je protekle godine u rekordnom vremenu sakupila 100.000 funti putem javnog financiranja. Nova verzija cilja na isto, s time da obećaje prihvatljivu cijenu konačnog proizvoda. Vega Plus koštat će vas ispod 100 funti, odnosno 1.100 kuna.

The Sinclair ZX Spectrum Vega+

'Trenutačni porast interesa u retro proizvode inspirirao me da planiram Vegu+ kao praktičnu malu konzolu na kojoj se možete igrati doslovno bilo gdje', rekao je Clive.

Više informacija o uređaju možete pronaći na Vega Plusovoj službenoj web-stranici na Indiegogou