USKORO PREMIJERA

Dolazi nam novi glazbeni servis - Beats Music

13.01.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Premijera je zakazana za 21. siječnja. Rezultat gotovo dvogodišnjeg rada i priprema bit će dostupan na skoro svim većim platformama, a cilj je streaming glazbe učiniti - mainstreamom

Servis je zamišljen tako da nudi glazbu prema vašem ukusu. Jednim kuckanjem određujete koji vam se žanr sviđa, s dva aplikaciji i servisu dajete znak kako je to vaš omiljeni žanr, a one kojih se želite riješiti samo držite nešto dulje, sve dok ne nestanu.

Isto to ponovite i s omiljenim izvođačima. Potom sustav počinje prebirati po katalogu temeljem onoga što ste naveli kao poželjno, piše Engadget. Popis glazbe temeljem vaših navika i preferencija nije fiksan - mijenjat će se s vremenom, kako će se mijenjati ono što slušate.

Na playlistama će se naći pjesme koje su bliže po atmosferi, ne nužno samo one koje slično zvuče. Buduće inačice uključit će i opcije koje će omogućiti prilagodbu lokaciji, pa tako neće biti iste na radnom mjestu i u teretani.

Rezultat prvog odabira stranica je puna pjesama i popisa, pomalo nalik na početnu stranicu kakvu ima Spotify, s velikom dugmadi za pokretanje u sredini. To se zove Just For You (Samo za vas).

Kad povučete zaslon udesno, dobit ćete stranicu Right Now (Upravo sad), gdje možete unijeti podatke o svojoj lokaciji, aktivnostima i žanrovima.

Još jedan potez udesno dovest će vas do stranice Highlights (Izdvojeno), na kojoj ćete naći ponudu glazbe prema izboru stručnjaka, a još jedan do Find It (Pronađi), gdje kataloge možete pretraživati po žanru, aktivnostima i uredničkim izborima.

Beats Music kreće s katalogom u kojem će biti 20 milijuna naslova, do kojih možete doći platite li deset dolara (oko 60 kuna) mjesečno.