WHISPERS OF THE OLD GODS

Dolazi nam nova krakata ekspanzija za Hearthstone

14.03.2016 u 12:26

Bionic
Reading

Blizzard je konačno objavio detalje vezane uz najnovije proširenje za popularnu kartašku igru Hearthstone. Inspiriran Starim Bogovima iz World of Warcrafta, novi set karata sadržavat će gomilu kultista i još više krakova

Najnoviji set od 134 karte nosi ime Whispers of The Old Gods. Ako mislite da ideja iza ekspanzije za Hearthstone poseže za djelima H. P. Lovecrafta, nećete biti daleko od istine. Ovo, naravno, nimalo ne umanjuje bučnu reklamnu kampanju koju je za fanove igre priredio Blizzard. Počnemo li od već viđenog postupnog razotkrivanja karata, pa sve do glazbenog foršpana, očigledno je kako autori pored opasnog predstavljaju i koncept zabavnog.

Što se novih mehanika tiče, dosad je predstavljen samo zanimljivi sustav nabrijavanja C'thuna - jednog od legendarnih bogova. Pojačavanje karte vrši se putem putem jeftinijih i slabijih miniona, što potiho namiguje kontrolnim špilovima koje Blizzard, barem kako se čini sad, nastoji promovirati. Konačni potez igre s C'thunom temelji se, naime, na eksplozivnom battlecryju koji nanosi toliko štete koliko je (uz osnovni napad) spomenuti bog sakupio tijekom igre.

Pored nekoliko razotkrivanja karata tijekom turnira održanog ovog vikenda, bila je riječ i o neminovnoj prednarudžbi koju Blizz priređuje za one nestrpljive. Za 49,99 eura, naime, možete naručiti 50 paketića s kartama te posebnu krakatu pozadinu za karte inspiriranu temom ekspanzije.

Oni koji ne planiraju trošiti pravi novac na paketiće ne moraju brinuti jer će tijekom promotivnog razdoblja moći dobiti tri besplatna paketića i legendarnu kartu C'thuna i dva Beckoner of Evila. Da, Blizzard doista želi da trošimo novac, zlato i vrijeme na otkrivanje nove ekspanzije.

Datum izlaska Whispers of The Old Gods predviđen je za kraj travnja ili početak svibnja. Do tada nam jedino preostaje posjetiti službenu stranicu igre, pratiti otkrivanje karata i pripremiti lonac za hobotnicu ispod peke.

Hearthstone: Whispers of The Old Gods ekspanzija