EKSPLOZIVAN RAST

Dok traje saga s Twitterom, Mastodon je osam puta povećao broj korisnika

21.12.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Prema podacima koje je objavio Mastodon, ta je društvena mreža zabilježila eksplozivan rast mjesečno aktivnih korisnika otkad je Elon Musk preuzeo Twitter

Tijekom listopada i studenog porasli su s oko 300 tisuća na 2,5 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Takav je strmoglavi rast u mjesec dana dojmljiv, tim više što Mastodon nije jedina alternativa za kaotični Muskov Twitter.

Nije, čini se, ni riječ o jednokratnom uzletu. Početkom prošlog mjeseca imali su oko 655 tisuća korisnika, što znači kako je većina novih došla tijekom studenog.

Iako, cirkus u Twitteru pod Muskovim vodstvom vjerojatno je pomogao u održavanju tog rasta. Stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati brojke o porastu broja korisnika za prosinac.

Mastodon postoji oko šest godina. Uglavnom su ga koristili u tehnologiju bolje upućeni ljudi. Ali, sad je daleko nadrastao tu usku nišu jer su ga počeli koristiti ljudi raznih profesija, znanja i vještina.

  • +9
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Carina Johansen / NTB Scanpix / Profimedia

Naravno, Mastodon se i dalje ne može ravnopravno mjeriti s Twitterom, koji ima oko 250 milijuna dnevno aktivnih korisnika. Uz to, brojni korisnici Mastodona paralelno su i dalje prisutni na Twitteru, piše Mashable.